• Renata Jansen

Ontbijten bij sportfeestje

BLOEMENDAAL In Bloemendaal is woensdag 7 november voor de eerste keer het Sportontbijt gehouden, georganiseerd door SportSupport. Het ontbijt vond plaats in de week van het Nationale Schoolontbijt. Het was een bijzonder gezicht dat ruim honderd kinderen uit de groepen 5 en 6 van de Vondelschool en de Scholenvereniging Aerdenhout-Bentveld aan ontbijttafels zaten in de gymzaal van het Tetterode Sportcomplex in Overveen.


Burgermeester Roest heeft het eerste SportOntbijt met veel enthousiasme geopend. Hij vertelde de kinderen waarom het zo belangrijk is om goed te ontbijten, ontbijten zorgt namelijk voor energie om de dag goed te starten. Daarna ging hij met de kinderen ontbijten en werd de ambtsketen getest door een aantal kinderen. Er heerste een gezellige sfeer door het vrolijke geklets van alle kinderen maar ook door de muziek en liedjes van gitarist Koos Noordeloos van Muziekschool Bloemendaal Jaap Prinsen.

Na het ontbijt gingen de kinderen verschillende sportclinics doen verzorgd door sportverenigingen uit Bloemendaal en omgeving. Eerst werd een kleine test gedaan waar kinderen moesten raden hoeveel rondjes er gerend moeten worden bij het eten van een snoeptomaatje of een snoepje. Het meisje die het tomaatje gekozen had ging uit haar dak want zij hoefde maar een rondje te rennen en de jongen die het snoepje gegeten had moest maar liefst 20 rondjes rennen. Wat hij ook heel netjes gedaan heeft.

Kickboksen werd gegeven door Arjan van Honk van Zero23 Health Studios, hun studio bevindt zich in het Tetterode Sportcomplex. Net als Dansstudio Overveen van Celine Blokhuizen, zij gaf de kinderen een leuke dansles. BSM Honkbal en Bvc voetbal verzorgden de beeball en voetbalclinics. Verder speelden de kinderen een wedstrijdje hockey en kregen een gave basketbal clinic. Ook het trefbal werd door de kinderen met veel enthousiasme gespeeld.