• Voor het Nationaal Schoolontbijt heeft burgemeester Jos Wienen de kinderen van groep 7 van de Haarlemse Don Boscoschool uitgenodigd.

    Michel van Bergen
  • Michel van Bergen
  • Michel van Bergen

Ontbijten met burgemeester Wienen

HAARLEM Burgemeester Wienen begint de dag altijd met een goed ontbijt, maar donderdag 7 november zaten er heel wat meer mensen aan tafel dan gebruikelijk. In het kader van het Nationaal Schoolontbijt was groep 7 van de Don Boscoschool op het stadhuis uitgenodigd om samen met de burgemeester van een gezond ontbijt te genieten.

Deze week is het voor de zeventiende keer dat er een Nationaal Schoolontbijt is, een week waarin een half miljoen kinderen samen gezellig en gezond ontbijten op 2.750 basisscholen. Onderdeel van deze week zijn ook de Burgemeesterontbijtjes. In totaal werken hier door het hele land 250 burgemeesters aan mee die een schoolklas uitnodigen op het stadhuis. Zo geven ze samen het gezonde voorbeeld.

Veel van de deelnemende burgemeesters betalen symbolisch voor het ontbijtje dat de kinderen meebrengen met een donatie aan Het Vergeten Kind, dit jaar het goede doel van het Nationaal Schoolontbijt. Deze stichting zet zich in voor kinderen die het moeilijk hebben, omdat er thuis veel problemen zijn. Zodat deze kwetsbare kinderen weer rust vinden en aandacht krijgen. Om rust en aandacht draait het ook bij deze editie van de ontbijtweek met het thema: Neem de tijd voor je ontbijt.

Natuurlijk was er tijdens het ontbijt ook tijd genoeg voor gezelligheid. De kinderen vroegen Wienen, terwijl ze van heerlijke broodjes genoten, de oren van het hoofd over het burgemeesterschap. Wienen beantwoordde al die vragen met groot genoegen.