• Eigen Foto

Kennemer Lyceum viert 100-jarig bestaan

OVERVEEN In 2020 bestaat het Kennemer Lyceum 100 jaar. Vrijdag 8 november vond de kick-off plaats van de viering van dit lustrum, onder andere met een lustrumveiling. Het was tevens de aftrap van een intensieve samenwerking tussen het Kennemer Lyceum en het Frans Hals Museum.

Tijdens het kick-off evenement werden leerlingen uitgedaagd het heden en het verleden aan elkaar te verbinden door het maken van tableaux vivants op basis van de collectie van het Frans Hals Museum. Het Kennemer Lyceum beschouwt het als haar taak om op creatieve en inspirerende wijze onderwijs aan te bieden, waarbij leerlingen worden uitgedaagd hun talenten te ontdekken en toe te passen. Het Frans Hals Museum wil graag zo veel mogelijk scholieren uit Haarlem en omgeving actief kennis laten maken met de wereldberoemde kunstcollectie van de stad en het werk van naamgever van het museum Frans Hals. 

De Lustrum Kick-off is slechts het begin van een intensievere samenwerking. Samen wordt gewerkt aan een langlopend programma. Daarin worden de huidige en toekomstige leerlijnen van het Kunstonderwijs in brede zin (vorm &beeld, tekenen, handvaardigheid) én Geschiedenis gecombineerd met de mogelijkheden die de collectie en activiteiten van het museum bieden. Frans Hals Museum en Kennemer Lyceum kijken uit naar een productieve en creatieve samenwerking.