• Fred Teeven als buschauffeur.

    ANP Foto

Haarlemmer Fred Teeven te gast bij College Tour op de HBM

HEEMSTEDE Fred Teeven is maandag 23 september speciale gast bij de College Tour op de HBM in Heemstede. Eerder gingen Michiel Rog en Paul Rosenmöller hem voor. Van 8.30 tot 9.15 uur krijgen de HBM scholieren gelegenheid de voormalig politicus te ondervragen.

De HBM in Heemstede, sinds september 2018 een (t)huiswerkvrije school, is altijd op zoek naar innovatieve, aansprekende initiatieven voor de leerlingen. Docenten en schoolleiding vroegen zich af wat ze konden doen om de politiek meer te laten leven bij hun leerlingen. Zo ontstond het idee een College Tour te organiseren met inspirerende gasten. Dit alles naar het voorbeeld van het spraakmakende televisieprogramma.

Michel Rog, Tweede Kamerlid namens het CDA, beet in maart jl. tijdens de eerste Tour het spits af. Paul Rosenmöller was op 12 september de tweede gast en nu is het de beurt aan Fred Teeven. Stefan Boschma, docent maatschappijleer en wiskunde op de HBM, neemt opnieuw de presentatie voor zijn rekening. De leerlingen bereiden van tevoren zoveel mogelijk vragen voor, maar er is ook ruimte om spontaan vragen te stellen.

FRED TEEVEN Fred Teeven, geboren in Haarlem, maakte van 2015 tot en met 2017 deel uit van de Tweede Kamer namens de VVD. Eerder was hij officier van justitie in Amsterdam en lid van de Tweede Kamer namens Leefbaar Nederland, waarvoor hij bij de Tweede Kamerverkiezingen in 2002 de lijst aanvoerde. In oktober 2010 werd Teeven staatssecretaris van Justitie en Veiligheid. Op 9 maart 2015 diende Teeven, samen met toenmalig minister van Justitie Ivo Opstelten, zijn ontslag in bij de koning. Sinds december 2017 werkt hij drie dagen per week als buschauffeur bij Connexxion in de regio Haarlem. In 2018 nam Teeven deel aan het televisieprogramma Kroongetuige dat werd uitgezonden op RTL 4. Hij bleek de kroongetuige in het spel te zijn.