• Archief

Conservatorium Haarlem Topopleiding 2020

HAARLEM Hogeschool Inholland blijft een van de beste hogescholen van de Randstad, zo blijkt uit de Keuzegids Hbo 2020 die vandaag is verschenen. Het Conservatorium in Haarlem en de opleidingen Business, IT & Management in Diemen en Mondzorgkunde en Verloskunde in Amsterdam zijn alle vier uitgeroepen tot 'Topopleiding 2020'. Dit is een verdubbeling van het aantal kwaliteitszegels ten opzichte van vorig jaar.

Traditioneel is er een groot verschil tussen de scores van hogescholen binnen en buiten de Randstad. Ook dit jaar blijkt dat weer in de Keuzegids. Inholland behoort met haar kleinschalige opleidingen op zeven locaties tot de top van de Randstad. "Studenten waarderen hun opleiding aan Inholland en ook experts oordelen positief, getuige de accreditatierapporten. Dat zie je terug in de Keuzegids", reageert Inholland-collegevoorzitter Jet de Ranitz. "We zijn trots op de verdubbeling in kwaliteitszegels. Een mooie erkenning voor ons harde werken!"

"In het algemeen blazen student de loftrompet over muziekopleidingen in Nederland", aldus de Keuzegids. Net als vorig jaar mag ook het Conservatorium in Haarlem zich topopleiding noemen. Studenten geven de opleiding Muziek een score van 78. Vooral over de faciliteiten zijn ze tevreden. Verder zijn studenten onder andere positief over inhoud, toetsing, docenten en de praktijkgerichtheid van de opleiding. Derdejaarsstudent E-music Tomas Louter is blij met zijn docenten: "Ze geven je de vrijheid in je keuze voor een genre of stijl en begeleiden je in de richting waarin je jezelf wilt ontwikkelen. Dit is een allesbehalve traditioneel Conservatorium met veel ruimte voor innovatie."

"De hoge notering van onze opleiding bewijst wederom dat we op de goede weg zitten," reageert Richard Zijlma, artistiek leider bij het Conservatorium Haarlem. "Dit draagt bij aan onze goede reputatie in de muziekindustrie en onze contacten daarin met het werkveld. Deze lijn houden we vast! Het motiveert mij om de komende jaren het Conservatorium en daarmee de studenten naar een nog hoger niveau te kunnen tillen."