• Haarlem - Prijsuitreiking Nova College Uitblinker en Bart Bongers 2017 aan de Buitenrustlaan in Haarlem.

    Michel van Bergen

Nova-studente Elgohary mogelijk ambassadeur mbo

HAARLEM Merna Elgohary, student Junior accountmanager IVS op het Nova College (Zijlweg 203C), is in de race voor de titel Landelijk Ambassadeur voor het MBO. Zij werd in mei gekozen tot Nova Uitblinker 2017 en doet daardoor mee aan de verkiezing. Stemmen op haar kan tot begin november via www.ditismbo.nl.

De titel Nova Uitblinker 2017 werd toegekend aan Elgohary, omdat zij volgens deze onderwijsinstelling 'heel ondernemend, gedreven en ambitieus' is. ,,Daarbij zet ze alles op alles om haar dromen uit te laten komen. Merna wil haar eigen bedrijf oprichten om wereldwijd kantoren te bouwen. Op vakantie in Egypte zag zij een bibliotheek waar op een regenachtige dag de zon naar binnen scheen. Dat bleek te komen door een speciaal soort raam. Dit bracht haar op het idee om kantoren te bouwen volgens dit concept, dat energie bespaart en waardoor mensen vrolijker zijn op het werk.''

EINDBEOORDELING Ambassadeurs zijn in dit verband studenten aan het middelbaar beroepsonderwijs die zich op school, tijdens hun stage of op een andere manier tijdens hun opleiding hebben onderscheiden. Alle deelnemende mbo-scholen kiezen jaarlijks hun eigen kandidaat, die zij nomineren voor de landelijke verkiezing. Iedereen kan sinds begin september via Ditismbo.nl stemmen op zijn/haar favoriete ambassadeur. Deze stemmen tellen voor 50 procent mee in de eindbeoordeling.

Uit de tien kandidaat-ambassadeurs met de meeste stemmen kiest een professionele vakjury de top drie. Dat trio presenteert zich donderdag 23 november tijdens het Dit is MBO Gala. De juryleden letten dan op presentatie, performance, uitstraling en overtuigingskracht. De winnaar draagt een jaar lang de titel Landelijk Ambassadeur voor het MBO. Dit betekent, dat hij of zij in dit jaar een aantal keer het beroepsonderwijs vertegenwoordigt. Er zijn een speciale award en een prijs van 2500 euro aan verbonden. Dit bedrag mag worden uitgegeven aan persoonlijke ontwikkeling.