• Willem Brand

NLdoet doet op vele plekken goed

HAARLEM Op meer dan honderd plekken in Haarlem werd afgelopen weekeinde geklust voor het goede doel in het kader van NLdoet.. Zelfs van buiten de regio kwamen mensen zaterdag naar het MAAK-terrein om stichting Félice te helpen.

Willem Brand

Félice helpt de ouders om bij onverwacht overlijden van een pas geboren kind het verdrietige afscheid mooier te maken. De vrouwen van het Apostolische Genootschap maken het hele jaar door dekens voor stichting de Regenboogboom. Al zo’n zeven jaar doen ze dat één keer per jaar met hulp van NLdoet. Dat betekent extra handen en extra budget.

Dit jaar waren er twintig vrouwen en een man, vertelt de bezielende kracht Conny Venema. Die ene man was Harco Schmidt, die samen met zijn vrouw Hilda is gekomen. Venema: ,,Hij kan netjes de maten van de lapjes aftekenen. Zomaar uit de hand, dan past het niet".

Terwijl Rinske en Anja op de naaimachine nog even iets afmaken, laat Conny de twee dekens zien die zijn afgemaakt. Met een aantal andere is een begin gemaakt. Conny: ,,Onze hobby is haken, breien of met de machines bezig zijn. Het is begonnen omdat emand van onze kerk ooit voor de Regenboogboom zieke kinderen bezocht".

Anja: ,,Wij willen een steuntje in de rug voor kinderen zijn. Als je een kind een dekentje geeft, voelt dat voor hem of haar als een veilig plekje. Je kunt er lekker onder wegdromen". Conny vult aan: ,,De mensen van die stichting komen langs met een regenboog-boom. Daarin hangen kristallen druppels. En dan proberen ze erachter te komen waar kinderen blij van worden. Daar maken ze dan verhaaltjes bij".

Rinske: ,,Ik ben twee jaar terug aangeschoven en blijven hangen omdat ik het leuk vind. Het is fijn te weten dat je kinderen blij maakt". In vijfentwintig jaar zijn er al drieduizend dekens gemaakt. Conny: ,,Het is heel divers wat voor dekens worden ingeleverd. Met Prinsessen, Piraten of Ajax. Dit jaar hebben we van De Sampler heel veel lapjes gratis gekregen. Mooie lapjes zijn altijd welkom".