• Jong geleerd is oud gedaan. Dat geldt ook voor vrijwilligerswerk.

    Archief

NL Doet nog op zoek naar vrijwilligers

REGIO NLDoet, 's lands grootste vrijwilligersactie, wordt dit jaar voor de vijftiende keer georganiseerd door het Oranje Fonds. Op 15 en 16 maart gaan vrijwilligers door het hele land aan de slag met een klus in de buurt. En er is keuze zat, want er zijn reeds een kleine achtduizend klussen aangemeld waarvoor vrijwilligers gezocht worden. Ook in Heemstede, Haarlem en Bloemendaal worden de nodige vrijwilligers gezocht.

Ieder jaar melden duizenden sociale organisaties in heel Nederland activiteiten aan waar ze hulp bij kunnen gebruiken. Tijdens NLdoet komen honderdduizenden vrijwilligers in actie om deze organisaties te helpen bij de activiteiten en zo iets voor een ander te doen. Omdat het aanbod heel divers is, is er voor ieder wat wils. Mensen die van klussen houden kunnen bijvoorbeeld aan de slag met het opknappen van een buurthuis, tuinierliefhebbers kunnen een voedseltuin lenteklaar maken en mensen die graag wat aandacht willen geven aan anderen kunnen bijvoorbeeld een uitstapje maken met ouderen of kinderen.

Een blik op nldoet.nl leert dat er in de Haarlemse regio genoeg te doen valt op 15 en 16 maart. Zo vraagt Welzijn Bloemendaal bijvoorbeeld hulp bij het groener maken van Bennebroek. ,,Het is de bedoeling dat de bermen en de groene stroken van Bennebroek van in het oog springend groen voorzien worden. Hierbij valt te denken aan zonnebloemhagen, wilde papaver, roze vetkruid, en andere wilde bloemen", legt initiatiefnemer L. Steeneken uit. ,, Hierbij snijdt het mes aan twee kanten. Bennebroek wordt mooier en tegelijkertijd doen mensen sociale contacten op".

Van een geheel andere orde zijn de vrijwilligers waar Stichting Félice naar op zoek is. Deze stichting helpt ouders een verdrietig afscheid een beetje mooier te maken na het overlijden van hun kindje. De stichting vraagt hulp voor zaterdag 16 maart. Vrijwilligers kunnen onder andere helpen met het uitsnijden van letters van vilt. Deze worden gebruikt om slingers van stof met de naam van het kindje te maken. Daarnaast worden er mensen met een mooi handschrift gezocht die kaartjes willen schrijven om ouders een hart onder de riem te steken.

Meer informatie over deze en vele andere klussen is te vinden op nldoet.nl.