• De RIB-delegatie, met in het midden het boegbeeld van de stichting 'Dusty'.

    Eigen Foto

Nieuwe Dusty Foundation richt zich op roze

HAARLEM Een afvaardiging van Roze in Blauw, Jan Nanne (vice-voorzitter RiB Noord-Holland) en Jan Martijn Stout (voorzitter RiB Noord-Holland), was afgelopen weekend in Haarlem aanwezig bij de lancering van de Dusty Foundation, de bedenkers van #ikbenhetzat. Deze stichting wil meer aandacht voor geweld tegen LHBT+. Ook willen zij zich inzetten voor juridische en emotionele ondersteuning voor de slachtoffers. En dat zijn principes waar Roze in Blauw zich ook voor inzet. 

De Dusty Foundation laat op haar website weten: ,,Wat begon als een hashtag van een zeer bekende drag uit Amsterdam en  omstreken, is nu een ware Foundation geworden. De strijd is nog niet gestreden maar zal door goede samenwerking en juiste rechtspraak harder dan ooit tevoren terug in de samenleving staan. Dusty is het zat, dat mag duidelijk zijn. Na een zoveelste aanval op twee hand in hand lopende LHBTI+  jongens, wel te verstaan met een betonschaar, was de emmer vol en ging Dusty de strijd aan doormiddel van een hashtag. De #IKBENHETZAT. Na een filmpje op Facebook en YouTube, klapte Nederland uit haar dijken en werd de LHBTI+ gemeenschap weer langzaam één. Samen de straat op en er kwamen diverse plannen verspreid over het hele land".

Roze in Blauw is een landelijk samenwerkingsverband van alle Roze in Blauw-teams uit alle politie-eenheden en diensten van de politie. Deze teams zijn aanspreekpunt voor Lesbiënnes, Homo's, Biseksuelen en Transgenders (LHBT) binnen én buiten de politie.
Roze in Blauw is in de afgelopen jaren een zeer herkenbaar beeldmerk voor de LHBT-gemeenschap geworden. Politiemensen uit alle onderdelen van de organisatie proberen door zelf als LHBT'er herkenbaar te zijn om verbinding te maken met de buitenwereld. Dit om te laten zien dat melding en aangifte doen belangrijk is wanneer je slachtoffer bent geworden van een incident dat gerelateerd is aan geaardheid of genderidentiteit.