• Eigen Foto
  • Eigen Foto

Nieuwe bewoners proosten op bouw Vijverparkwoningen fase 4

HAARLEM Het nieuwbouwproject Vijverpark aan de groene Bachstraat breidt uit. De bouw van achttien grote Vijverwoningen is voor de zomer begonnen en daar konden de toekomstige buren maandag 14 oktober met elkaar op proosten.

In de groene omgeving Vijverpark in Haarlem-Oost verrijzen momenteel achttien twee-onder-een-kap-woningen, die uitkijken over een vijver. De toekomstige bewoners van deze woningen kwamen op deze feestelijke middag samen met de directie van Ontwikkelmaatschappij 023 CV (een samenwerking van AM, BPD en Slokker Vastgoed). Tijdens deze geslaagde burenborrel konden de aanwezige kinderen een deel van een huisgevel plaatsen en de nieuwe bewoners hieven het glas op een voorspoedige bouw. 

Enkele jaren geleden is de ontwikkeling van de wijk Vijverpark gestart. Toen nog een onbekend en door begroeiing overwoekerd gebied, inmiddels een aantrekkelijke woonbuurt in aanbouw, vlakbij het centrum van Haarlem. Naast Vijverpark ligt het nieuwe stadspark Burgemeester Reinaldapark, een park met wandel- en fietspaden, een ligweide, parkplein en een aantal sportclubs. Ook de stad is nooit ver weg: Haarlem-centrum op tien minuten fietsafstand en via de aangrenzende uitvalsweg of openbaar vervoer zijn ook strand, Schiphol en Amsterdam snel bereikbaar.

De woningen van fase 4 worden in de loop van 2020 opgeleverd. Tot nu toe werden in Vijverpark alleen eengezinswoningen gerealiseerd. Vanaf 2020 zullen in fase 5 ook zo'n 50 stedelijke appartementen en een aantal maisonnettes in verkoop gaan. Daarna volgen nog diverse fases met huurappartementen, rijwoningen en twee-onder-een-kap-woningen.

Projectwebsite: www.nieuwbouw-vijverpark.nl