• Wethouder Meijs, met de witte jas, bij de onthulling van de nieuwe naam van Wijkcentrum Alleman in de Jan Sluyterslaan.

    Sutiah van Netten

Nieuw Wijkcentrum Alleman in Parkwijk

HAARLEM Onder enorm veel belangstelling onthulde wethouder Marie-Thérèse Meijs van Zorg, Welzijn en Volksgezondheid vorige week de nieuwe naam van het wijkcentrum op de Jan Sluyterslaan in Parkwijk in Haarlem Oost. De wethouder deed dit samen met regiomanager Hans Tönjes van MEE & de Wering, een organisatie die cliënten met een beperking ondersteuning biedt om zelfstandig en volwaardig mee te doen in de maatschappij. Bij het weghalen van het zwarte doek kwam de nieuwe naam te voorschijn: Wijkcentrum Alleman. De naam is gekozen uit ruim vijftig inzendingen.

De onthulling van de nieuwe naam van het wijkcentrum zorgde voor veel belangstelling bij de buurtbewoners. Het was dan ook erg druk en gezellig in de centrale ontvangsthal. Bij binnenkomst kregen de bezoekers een drankje en zelfgemaakte hapjes. De sfeer was ontspannen en gemoedelijk. Veel buurtbewoners maakten een praatje met elkaar. De welzijnsmedewerkers van DOCK hopen dan ook dat het wijkcentrum uitgroeit tot een fijne ontmoetingsplek voor mensen uit de buurt.

Het wijkcentrum is al sinds oktober vorig jaar in gebruik. Op initiatief van DOCK is het verbouwd tot een ruime en mooie locatie met veel mogelijkheden voor buurtbewoners en vrijwilligers om leuke activiteiten te organiseren of juist te volgen. In het pand zitten medewerkers van onder andere welzijnsorganisatie Stichting DOCK van team Oost en MEE & de Wering. De medewerkers zijn actief in de buurt en ondersteunen bewoners uit Parkwijk en de Zuiderpolder met het realiseren van hun eigen initiatieven en hulpvragen. Regiodirecteur van DOCK-Haarlem Dick Jansen zei erg trots te zijn op het vernieuwde gebouw. Jansen: ,,Het gebouw zag er eerst niet uit. De aannemer heeft geweldig vakwerk afgeleverd. We hopen dat veel buurtbewoners gebruik zullen maken van het wijkcentrum." Wethouder Meijs voegde hieraan toe: ,,De kern van het wijkcentrum is om mensen met elkaar in verbinding te brengen. Met elkaar praten en samen activiteiten ondernemen is heel belangrijk voor de saamhorigheid en eensgezindheid in de wijk."

Na de onthulling was het feest in Wijkcentrum Alleman met workshops, muziek en live optredens.