• Hakim Traïdia zorgt voor een diversiteit aan vermaak op Nestival.

    Eigen Foto

Nieuw festival met Circus Hakim

HAARLEM Het weekeinde voorafgaand aan de start van het nieuwe schooljaar is nog nooit zo leuk geweest. Circus Hakim, de thuisbasis van Hakim Traïdia, sluit deze zomervakantie zinderend af. Vrijdag 31 augustus en zaterdag 1 september presenteert Circus Hakim een nieuw Haarlems evenement: Nestival. Dit festival vindt plaats bij het theater van Hakim op een Haarlemse broedplaats van cultureel en maatschappelijk ondernemerschap op de Korte Verspronckweg 7 – 9.

Tijdens Nestival, maar eigenlijk het hele jaar door kunnen kinderen op de Korte Verspronckweg 7 – 9 terecht voor een groot cultureel en educatief aanbod. Naast Circus Hakim zijn diverse andere organisaties aanwezig op Nestival, zoals Smile-sport, de Ontdekplek, Sanuy - basisonderwijs voor hoogbegaafden, Huiswerkbegeleiding Haarlem, Tartrek, De Jonge Onderzoekers, muziekschool Lapland, MAPA – mime academie & Haarlemse Blues Club. Circus Hakim verzorgt komend seizoen onder andere wekelijks workshops theater en filmen voor kinderen en jongeren. Ook is hier de Haarlemse Blues Club gevestigd en zijn hier tweemaal per maand theatersport-voorstellingen van Tartrek. Het komende culturele seizoen staat er nog veel meer op stapel; van Comedy Inc en een Maghreb-filmfestival tot aan zondags kindertheater en nog veel meer. Met ‘Nestival’ laat Circus Hakim en andere op dit terrein gevestigde partners alvast voorproeven.

Voor de Haarlemse basisscholen is een verrassing: Iedereen die via de ticketshop kaarten bestelt, kan daarbij zijn of haar favoriete basisschool noemen. De school die het vaakste door de bezoekers van Nestival genoemd wordt, wordt in het nieuwe schooljaar door Hakim verrast met een gratis optreden of een filmworkshop voor de bovenbouw naar wens.

In de voorverkoop kost een toegangsticket (via www.nestival.nl) 7,50 euro voor beide dagen en aan de poort 10 euro (kinderen tot 4 jaar gratis). Nestival wordt verder mede mogelijk gemaakt door de gemeente Haarlem en het Ruigrok-fonds.

De volledige programmering van het festival is te vinden op www.nestival.nl.