• Nielson is een van de vele bekende namen op het programma.

    Eigen Foto

Nielson op Haarlem Jazz & More

HAARLEM Een van de grootste muziekevenementen in de regio, Haarlem Jazz & More, vindt dit jaar plaats van woensdag 15 tot en met zondag 19 augustus. Vijf dagen lang kan er vanaf 18.00 uur genoten worden van een keur aan artiesten. De 38ste editie van Haarlem Jazz & More telt drie buitenpodia - Grote Markt, Klokhuisplein en Oude Groenmarkt - concerten in de Pletterij en sluit af met een uniek concert op zondagochtend in de Grote Kerk. Het hoofdpodium op de Grote Markt biedt meer populaire muziek met een jazz-insteek. Dit jaar met artiesten zoals Nielson, Gers Pardoel, Berget Lewis, Rochelle ft. RE:Freshed Orchestra, Wulf, Boris, Paul de Munnik en Jody Bernal.

Haarlem Jazz & More is 10 mei 2012 opgericht met als doel het behouden en uitbreiden van het muziekfestival Haarlem Jazz voor de stad Haarlem. '& More' is toegevoegd aan de festivalnaam om een breder publiek te kunnen aanspreken.
Het doorgaan van het festival was namelijk enige jaren behoorlijk onzeker. Uit de vergaderingen van de Haarlemse afdeling van Koninklijke Horeca Nederland medio januari werd duidelijk dat in 2012 in verband met begrotingsproblemen het festival Haarlem Jazz geen doorgang zou kunnen vinden. Martijn Bevelander heeft toen samen met Menno Steenvoorden een ultieme – en succesvolle – poging gewaagd om het festival te redden. Om snel en daadkrachtig te kunnen handelen is er 10 mei 2012 een nieuwe stichting genaamd Haarlem Jazz & More opgericht. Deze naam past ook beter bij het voornemen om jazzmuziek te combineren met andere muziekstijlen, zodat het festival een grotere groep mensen kan aanspreken. En dat is zeker gelukt, want het festival is de laatste jaren zeer succesvol en heeft grote namen op het programma staan.

Voorzitter Martijn Bevelander vertoont zich dit jaar dan ook weer verheugd met de line-up. ,,Elke dag hebben we een geweldig programma neer kunnen zetten. Het is natuurlijk een uitdaging om als open en gratis festival bekende maar ook diverse namen te trekken, maar daar zijn we dit jaar absoluut in geslaagd. Zo kunnen we genieten van optredens van onder andere Nielson, Gers Pardoel en Berget Lewis".

Naast het hoofdpodium op de Grote Markt is er weer veel te doen in de stad. Het volledige programma is te vinden op haarlemjazzandmore.nl/programma.