• Dirk Scheele.

    Gerhard Witteveen

Nestival opent met Dirk Scheele

HAARLEM Een half jaar nadat Dirk Scheele in maart in het Patronaat de grote zaal uitverkocht, verzorgt Nickelodeon kinderrockster Dirk Scheele vrijdag 31 augustus om 16.00 uur de openingsact van Nestival. Hij speelt dan zijn solovoorstelling 'Vakantie'.

Nestival is een nieuw kleinschalig tweedaags festival, dat plaatsvindt in en rondom Circus Hakim (Korte Verspronckweg 7 – 9). Circus Hakim is de thuisbasis van Hakim, de grote kinderheld van Haarlem, maar ook instellingen als MAPA, de Ontdekplek, Sanyu, Sportschool Smile en muziekschool Lapland zijn hier gevestigd.

Hakim pakt samen met zijn partners meteen groots uit. Met dit bijzondere eenmalige optreden van Dirk Scheele, wordt de sfeer voor het weekeinde neergezet. Heel, heel veel theater en muziek, voor de allerkleinsten maar zeker ook voor iedere andere cultuur en festivalliefhebber. Het is een buitenkans voor alle kinderen (en hun ouders) om, zo met het nieuwe schoolseizoen weer voor de deur, alle kindertheaterhelden van dit moment op één festival te kunnen beleven. Want deze vrijdag speelt daarnaast Hakim zelf zijn voorstelling 'Mijn Held'. Theater Tique betovert met twee poppenvoorstellingen. Samba Salad sluit het kinderprogramma swingend af met Mumbo Jumbo. Ook de eveneens in Circus Hakim gevestigde Haarlemse Bluesclub schittert met optredens van 'Fossen en Toussaint', Sunset Travelers en The Muddy Waters Tribute Band. Zaterdag 1 september is er nog veel meer kindertheater, workshops en livemuziek. Wijnand Stomp verzorgt zijn Comedy Kids Show. Naast 'Mijn Held speelt Hakim ook de voorstelling 'Antar, prins van de woestijn'. Bovenal is er deze zaterdag veel muziek.

De entree is 7,50 euro voor twee dagen, een volledig programma staat op www. nestival.nl.