• Tijdens Nestival konden kinderen allemaal leuke en leerzame activiteiten doen bij de Ontdekplek.

    Sutiah van Netten
  • Sutiah van Netten
  • Sutiah van Netten

Nestival kleurrijk festival

HAARLEM ,,Nestival is een ode aan de fantasie. In de tijd dat ik niks had waren fantasie en creativiteit mijn redding. Ik wil iedereen de kans bieden om cultuur te beleven, want cultuur maakt het leven minder zuur", aldus Hakim Traïdia. Op vrijdag 31 augustus en zaterdag 1 september presenteerde Circus Hakim een nieuw Haarlems festival aan het publiek. Nestival is een kleinschalig festival bedoeld voor alle leeftijden met heel veel live muziek, comedy, film, theater, workshops, activiteiten en foodtrucks.

Het tweedaags kleurrijk festival is gehouden in en rondom het theater Circus Hakim op de Kleine Versprockweg 7 - 9. De Haarlemse broedplaats voor creativiteit en educatie. Naast Circus Hakim zijn hier een tal van instellingen gevestigd zoals de Ontdekplek, Sanyu, Sportschool Smile, de Haarlemse Blues Club en muziekschool Lapland. Hakim heeft samen met andere instellingen het festival Nestival georganiseerd. Op beide dagen bood het festival voor jong en oud een bomvol programma aan. Voor de allerkleinsten was er de zweefmolen. Leergierige en nieuwsgierige kinderen konden zich prima vermaken bij de Ontdekplek.

Op het podium trad stand-up storyteller Wijnand Stomp op als Mister Anansi met de Kids Comedy Show, een grappig toneelstuk met liedjes. Stomp: ,,Ik vind het geweldig dat Hakim theater Circus Hakim heeft opgezet. Een cultureel festival als Nestival is broodnodig. Theater, kunst, muziek en cultuur geven kleur aan de maatschappij. Alsook de artiesten die er vorm aangeven."

Naast de voorstelling 'Mijn held' speelde Hakim ook de voorstelling 'Antar, prins van de woestijn', waarin hij op wonderbaarlijke wijze zo van het podium in de zwart-wit film stapte om zijn Algerijnse jeugdheld prins Antar te helpen. Het zorgde voor veel verbaasde reacties vanuit de zaal. Circus Hakim biedt sinds 2014 jeugd en volwassenen een groot aanbod aan diverse culturele activiteiten. Verder is het een theater en filmschool. Hakim na afloop van de voorstelling: ,,Ik zou heel graag willen dat er meer kinderen en volwassenen naar Circus Hakim komen, zodat iedereen de kans krijgt om cultuur te beleven. Cultuur brengt mensen bij elkaar en cultuur verbindt."