• Chantal Bakhuis in het vernieuwde Natuur Speeleiland Haarlem.

    Sutiah van Netten

Natuurspeeleiland helemaal in het nieuw

HAARLEM ,,Natuur Speeleiland Haarlem is uitgebreid met nieuwe, leuke en uitdagende speelelementen, zoals een modderkeuken, waterpret, blote voeten pad, klimmuur, apenkooi en doolhof. We gaan ook dit jaar weer extra activiteiten en workshops organiseren voor de kinderen, de Ruige Rakkers”, aldus oprichtster Chantal Bakhuis. Het speeleiland is vooral bedoeld voor kinderen tussen de vier en twaalf jaar die het leuk vinden om in de natuur op avontuur te gaan. De jonge avonturiers kunnen vanaf 1 maart acht maanden lang lekker samen buitenspelen, ravotten, klimmen, hutten bouwen, parcours afleggen en speurtochten doen.

Natuur Speeleiland Haarlem ligt tegenover de Veerplas in het mooie recreatiegebied Spaarnwoude. Het speeleiland is geen doorsnee buitenspeeltuin met de standaard speeltoestellen. Op het enorme terrein van ruim twee voetbalvelden groot zijn overal stoere speelaanleidingen te vinden, zoals houten pallets, een megagrote tractorband en rubberen autobanden. Het speeleiland staat voor een ‘buitengewoon’ avontuur, waarbij de Ruige Rakkers actief buiten spelen. Door het doen van verschillende activiteiten en opdrachten leren de kinderen de natuur beter kennen, nieuwe dingen ontdekken, uitdagingen aan te gaan en hun fantasie en creativiteit te gebruiken.Bakhuis en vaste klusjesman Marc Vos zijn een maand lang druk bezig geweest om alles op te bouwen. Op elk stuk van het eiland is van alles te doen.

,,Nieuw is de modderkeuken, waar kinderen echte taartjes en cup cakes kunnen bakken. Bij waterpret wordt regenwater in grote plastic bakken opgevangen om er lekker mee te spelen. Verder gaan we ons toespitsen op workshops zoals pijl en boog maken, mandjes vlechten van wilgentakken, walkie talkies van in elkaar knutselen van touw en blik en nog veel meer. Het wordt superleuk", vertelt Bakhuis enthousiast.

Voor meer informatie en openingstijden: www.natuurspeeleilandhaarlem.nl