• Eigen Foto

Zonnestroominstallatie op dak Onze Gezellen feestelijk geopend

HAARLEM in het bijzijn van deelnemende buurtbewoners en genodigden, openden de Haarlemse wethouders sport Merijn Snoek en duurzaamheid Robbert Berkhout dinsdag 14 januari officieel de zonnestroominstallatie op de sporthal van omni-sportvereniging Onze Gezellen aan de Van der Aartweg.

Na een inleidend woord door de voorzitter van Onze Gezellen en een korte uitleg over de coöperatie en het project door Kennemer Kracht, startten de wethouders samen met de aanwezigen met een muisklik een filmpje waarop versneld te zien is hoe de zonnepanelen afgelopen september op het dak van de sporthal werden gelegd. Daarna werd geproost op dit mooie resultaat en werd een foto van deelnemers en initiatiefnemer Onze Gezellen gemaakt.

Inmiddels wekt de zonnestroominstallatie al enkele maanden schone stroom op (live opbrengsten te zien op de site van Kennemer Kracht). Buurtbewoners uit Haarlem Noord, Santpoort Zuid en de Velserbroek participeren in dit project. Op deze manier wordt actief bijgedragen aan de energietransitie in de regio. Tijdens de middag werd nog specifiek genoemd dat juist ook sportverenigingen kunnen bijdragen aan verduurzaming. Daarnaast werd het doorzettingsvermogen van zowel Onze Gezellen als de coöperatie op prijs werd gesteld. Er zijn veel hobbels genomen om dit project van de grond te krijgen, maar het is ook een goed voorbeeld dat het mogelijk is. Het doel is dit jaar meerdere zonnestroomdaken in Kennemerland te realiseren met participatie van inwoners.
Meer informatie op www.kennemerkracht.nl