• Eigen Foto

Nationale Museumweek: De Goudeerlijke Leugen

HAARLEM Weten hoe goed de eigen kennis over Haarlem is of hoe lastig het is feit van fictie te onderscheiden? Tijdens de Museumweek doet Museum Haarlem mee met De Goudeerlijke Leugen. Een thema dat bij uitstek van toepassing is op de roemruchte en veelzijdige stadsgeschiedenis van Haarlem. Tijdens het weekend zijn er rondleidingen door het museum en aan de bezoekers om te beslissen of de verhalen die verteld worden waar of niet waar zijn. Hoe groter de persoonlijke kennis, hoe groter de beloning.

Lennaert Nijgh schreef er al over. En in het weekend van 13 en 14 april kan iedereen het zelf ontdekken. Museum Haarlem heeft drie thema's geselecteerd: de algemene geschiedenis van Haarlem, het leven in het weeshuis en Haarlem als filmstad, de nieuwe expositie die net geopend is. Per thema zijn twee onderwerpen gekozen waarover twee verhalen verteld zullen worden. In totaal twaalf boeiende verhalen waarin de bezoeker bepaalt welk verhaal wél waar is en welk verhaal een goudeerlijke leugen. Met elk goed antwoord wordt een muntje verdiend dat men kan inwisselen voor een plak goudblonde cake in het Museumcafé. De verhalen worden verteld door ervaren gidsen. Zaterdag 13 april start er een tour om 12.00 en om 14.00 uur in het museum. Zondag 14 april starten de tours om 13.00 en 15.00 uur.

Aanmelden kan via activiteiten@museumhaarlem. De tours zijn bedoeld voor (volwassen) deelnemers, maar kinderen zijn van harte welkom om mee te lopen. Vaak schatten zij goed in wat juist is en niet. 

Museum Haarlem bevindt zich in het winkelhart van historisch Haarlem, aan het Groot Heiligland 47, 2011 EP Haarlem. Openingstijden zijn dinsdag t/m zaterdag van 11.00-17.00 uur en zondag en maandag 12.00-17.00 uur. Zie ook www.museumhaarlem.nl _______________________________________________________________