• Eigen Foto

Na goud volgt zilver én brons voor Gospel Spirits van Jopen

HAARLEM Gospel Spirits by Jopen heeft een zilveren en bronzen quality award behaald tijdens The International Wine & Spirit Competition (IWSC) 2018. Gospel Barrel Aged Gin was goed voor het zilver en Gospel Dutch Gin won een bronzen award. Deze awards volgen kort na het winnen van een andere prestigieuze prijs: een gouden award voor de Dutch Gin tijdens de Spirit International Prestige (SIP) Awards 2018.

The International Wine & Spirit Competition, een internationale competitie op het gebied van wijnen en gedistilleerde dranken, ging het 49ste jaar in. Gospel Barrel Aged Gin ging er vandoor met een zilveren quality award. Gospel Spirits heeft de Dutch Gin twee maanden laten rijpen op Europees eikenhout. Het resultaat is een Barrel Aged Gin met florale aroma's, tonen van cederhout en zwarte peper en een lange afdronk van grapefruit en zoethout.
 
Gospel Dutch Gin mocht tijdens IWSC 2018 het brons mee naar huis nemen. In juni 2018 viel de London Dry Gin, als enige Nederlandse gin, in de prijzen tijdens de Spirit International Prestige (SIP) Awards en won een gouden plak. Dit was de eerste keer dat Gospel Spirits deelnam aan een competitie.


De Dutch Gin is gedistilleerd uit botanicals als paradijszaad, pastinaak en Mittelfrüh-hop. Daarnaast wordt in de basis jeneverbes, sinaasappel, grapefruit, zoethoutwortel en korianderzaad gebruikt. De dry gin bevat florale aroma's van Mittelfrüh-hop gevolgd door zachte filmende tonen en kruidigheid van pastinaak in de afdronk.
 
The International Wine & Spirit Competition (IWSC) 2018 heeft als doel om excellentie te belonen. Dit jaar werden dranken uit maar liefst negentig landen ingezonden. De jurering bestond uit twee fasen: een blindproeverij en een technische keuring.
 
Gospel Spirits zag in 2015 het levenslicht. Craft bierbrouwerij Jopen uit Haarlem staat aan de wieg van het gedistilleerde merk. Op het label van Gospel Spirits prijkt: 'Veritatem Evangelii'. Deze Latijnse vertaling van het woord Gospel betekent letterlijk 'goed nieuws'. Gospel verwijst naar de thuisbasis, de oudste kerk van Haarlemmermeer. In een monumentale kerk in Hoofddorp wordt Gospel Spirits in kleine batches gedistilleerd.