• Eigen Foto

Muzikale zoektocht naar oude tradities in Lichthuis

HAARLEM Het ensemble Arifa geeft zondag 22 september van 15.00 tot 17.00 uur een optreden in het Lichthuis (Vergierdeweg 456).

Sinds de oprichting in 2010 is het Arifa bezig met een niet aflatende en avontuurlijke zoektocht om eeuwenoude muziektradities uit het midden en nabije oosten en de balkan te laten samenvloeien met hedendaagse vormen van westerse jazz en geïmproviseerde muziek. De drie musici die de kern van de groep vormen, hebben een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt en hebben inmiddels op tal van vooraanstaande internationale podia en festivals opgetreden. Alex Simu won in 2016 de gerenommeerde Gouden Kalf voor beste film muziek. Ieder van hen straalt een grote bezieling uit bij het componeren en het bespelen van hun Instrumenten. Dankzij de verschillende achtergronden van haar leden brengt Arifa muziek voort die getuigt van een moderne tijdgeest en die bezield wordt door de geheime poëzie van een hecht en gepassioneerd samenspel. In Haarlem presenteren de drie muzikanten hun nieuwste cd 'Secret Poetry'.

Dit concert wordt georganiseerd door Helende Geluiden www.helendegeluiden.nl. Op de website zijn ook kaarten re bestellen. Kaarten zijn voor 22,50 euro (deur 25 euro) in voorverkoop ook verkrijgbaar in de winkel van Ananda ( Kleine Houtstraat 36).