• Nick Rutter

Kerstconcert met Clare College Choir uit Cambridge

HAARLEM In de Kathedraal St. Bavo aan de Leidsevaart (ingang onder de torens) vindt donderdag 19 december vanaf 20.00 uur een kerstconcert plaats met de Bavo Cantorij onder leiding van Sanne Nieuwenhuijsen en het befaamde Clare College Choir uit Cambridge, één van Engelands meest vermaarde koren. Er worden oude en nieuwe meesterwerken gezongen. Onder andere het 'Kerst Magnificat' van Hieronymus Praetorius en het spookachtige 'O Adonai' van Roderick Williams. Met 'Es ist ein Ros entsprungen' van Jan Sandström en een selectie van prachtige arrangementen komt het publiek gegarandeerd in Kerstsfeer.

Het koor van Clare College, Cambridge, is een gemengd koor met als hoofdfunctie het zingen van de diensten in de kapel van Clare College, Cambridge. Sinds de oprichting van het koor in 1971 heeft het een internationale reputatie opgebouwd als een van de leidende universitaire koorgroepen ter wereld. Onder dirigent Graham Ross (sinds 2010) is de kwaliteit van het koor tot grote hoogte gestegen. In de afgelopen jaren maakte het koor concertreizen door Europa, Amerika, Azië en Australië.

De Bavo Cantorij van de koren van het Muziekinstituut verleent op verzoek van de dirigent van het Clare College Choir zijn medewerking aan dit concert. Voor meer informatie en kaarten: www.bavoconcert.nl. Ook worden kaarten verkocht bij het VVV kantoor op de Grote Markt.