• Dana van Leeuwen

Blokfluitsensatie treedt op in gemeentehuis

OVERVEEN Lucie Horsch, de internationale sensatie van de blokfluitwereld, en klaveciniste Alexandra Nepomnyashchaya geven zondag 26 januari vanaf 11.00 uur een concert in het gemeentehuis van Bloemendaal (Bloemendaalseweg 158). De zeer getalenteerde musici spelen een programma met muziek van onder andere Telemann, Castello, Bach, Händel en De Boismortier.

De 20-jarige blokfluitiste Lucie Horsch is één van de grootste muzikale talenten van haar generatie en een veelgevraagd solist in binnen- en buitenland. Als 9-jarige speelde zij al op het Kinderprinsengrachtconcert, in 2013 won zij het Prinses Christina Concours en in 2016 kreeg zij de Concertgebouw Young Talent Award uitgereikt. Haar eerste cd met werken van Antonio Vivaldi werd overal juichend ontvangen; zij ontving er in 2018 de Edison Klassiek Award voor. In februari 2019 verscheen haar tweede album, Baroque Journey, dat werd bekroond met de prestigieuze Opus Klassik Award.

Tijdens het concert op zondag 26 januari wordt Lucie op klavecimbel begeleid door Alexandra Nepomnyashchaya. Alexandra kreeg haar opleiding in Moskou en studeerde in 2013 af aan het Conservatorium van Amsterdam. Zij won onder andere de eerste prijs op het Klavecimbel Concours van Sint-Petersburg en het Volkonsky Internationaal Klavecimbel Concours in Moskou. Twee jonge toppers dus die beiden al internationaal carrière hebben gemaakt.

Stichting Muzenforum organiseert ieder jaar van september t/m april acht zondagochtendconcerten die worden gegeven in het gemeentehuis van Bloemendaal in Overveen.

Kaarten zijn voor 22 euro te bestellen via muzenforum.nl/. Ook zijn kaarten te koop bij boekhandel Papyrium in Bloemendaal en bij Primera in Overveen.