• Aangeleverd

Muziek en hippiefestival op Zandvoortse boulevard

ZANDVOORT Zandvoort is de komende week behoorlijk inclusief. Maandag 29 juli kleurt het dorp roze tijdens Pride at the Beach en voorafgaand aan dat evenement kan genoten worden van een weekend vol peace, love en music tijdens het Music and Hippie Festival, dat van vrijdag 26 tot en met zondag 28 juli plaatsvindt op de boulevard.

In augustus is het 50 jaar geleden dat het Woodstock Music & Art Fair plaatsvond. Dit fameuze festival vond van 15 tot en met 18 augustus 1969 plaats in de Amerikaanse plaats Bethel. Het festival werd Woodstock genoemd naar de gelijknamige plaats op een kleine 70 km afstand die bekend stond als centrum van de toenmalige hippiecultuur.

Woodstock Music & Art Fair is het hoogtepunt van de jaren zestig en van het hippietijdperk. Het motto van het Woodstock Music & Art Fair was 'Three Days of Peace & Music'. Dit thema is door Hip and Happy events omgezet naar een moderne variant om het Music and Hippie Festival Zandvoort vorm te geven. Iedereen moet zich op het festival welkom voelen, daarom is de entree ook gratis.

Vrijdag- en zaterdagavond treden diverse Woodstock (cover)bands op met muziek uit de jaren '60, er is Spaanse livemuziek op zondag en een vrolijke groep hippies genaamd Buzzking presenteert drie dagen lang unieke Gypsy Dancemuziek. Het geheel wordt aangevuld met een hippiemarkt op het Badhuisplein en een Boulevard vol foodtrucks. Om de juiste sfeer te bereiken is er ook een hippie chillzone waar muzikanten optreden vanuit een muziekcaravan.

Er wordt onder andere opgetreden door singer-songwriter Flemming die onder andere op Pinkpop heeft gespeeld en Collin Hoeve en Laura Beekman, die onder andere bekend zijn van hun Battle in het tv-Programma 'The Voice'. Verder zijn er nog diverse hippie-activiteiten, zoals readings, yoga, live-art, photobooth en andere activiteiten waar je als bezoeker actief aan mee kan doen.

Voor meer informatie en een volledig programma: www.hipandhappyevents.nl.