• Eigen Foto

Museum Haarlem zoekt jonge filmsterren

HAARLEM Altijd al aan een echte film willen meewerken of zelf een hoofdrol willen spelen? Bij de tentoonstelling Haarlem Filmstad organiseren Museum Haarlem en het ABC Architectuurcentrum workshops waarin kinderen (7-12 jaar) hun eigen film maken met een spannend onderwerp: de strijd tussen Haarlemse Kenau en de Spanjaarden. In de eerste workshop bouwen en schilderen de kinderen de filmdecors en attributen zoals een kasteel, zwaarden en harnassen. In de tweede workshop, waarin alle scènes worden opgenomen, kunnen ze hun acteertalent laten zien. Als de film klaar is, komt er een feestelijke filmvoorstelling met rode loper. De workshop 'Decor bouwen' is zondag 19 mei van 14.00 tot 16.00 uur bij het ABC Architectuurcentrum. De workshop 'Filmopname maken' is zondag 26 mei van 14.00 tot 16.00 uur bij Museum Haarlem. De kosten zijn 9,50 euro per workshop.

Het moment suprême is de gratis filmvoorstelling zondag 16 juni. De hele cast, iedereen die aan de film heeft meegewerkt én familie en vrienden zijn welkom. En natuurlijk is er popcorn.

Opgeven kan via activiteiten@museumhaarlem.nl.

Museum Haarlem bevindt zich in het winkelhart van historisch Haarlem, aan het Groot Heiligland 47, 2011 EP Haarlem. Openingstijden zijn dinsdag t/m zaterdag van 11.00-17.00 uur en zondag en maandag 12.00-17.00 uur. Zie ook www.museumhaarlem.nl.