• Joost Verhagen

Moussa Aynan wil woningtekort tegengaan

HAARLEM Voormalig PvdA-raadslid Moussa Aynan presenteerde vlak voor de feestdagen in de Waarderpolder officieel zijn nieuwe politieke beweging. 'Jouw Haarlem' wil zich vooral inzetten om het tekort aan betaalbare woningen in de stad aan te pakken. 'Wonen' zal volgens Aynan tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van maart een zeer belangrijk thema worden.

De keuze om zijn nieuwe partij in de Waarderpolder te presenteren is geen toevallige. ,,De VVD en de PvdA willen allebei in Haarlem 16.000 woningen bijbouwen. Er staan op dit moment 35.000 mensen op de wachtlijst voor een woning, waarvan er 10.000 actief reageren. En dat terwijl er in de afgelopen 10 jaar twaalfhonderd sociale huurwoningen zijn verdwenen. De vraag is alleen waar we nu nog ruimte hebben om te kunnen gaan bouwen. Andere partijen willen bestaande wijken verdichten, maar dat wordt op termijn veel te duur. Op deze manier jagen we de jongeren de stad uit. Laten we nu eens kijken waar nog ruimte is. De kop van Noord is bijvoorbeeld van ons, en absoluut bouwrijp''. De Waarderpolder en het gebied rondom station Spaarnwoude zijn ook zeer geschikte opties volgens Aynan. ,,Nederlanders hebben volgens artikel 22 van de grondwet het recht op een woning. Dat wordt door sommige collega's nog wel eens vergeten. De VVD wil steeds heel graag ondergrondse parkeermogelijkheden bij woningen bouwen, maar daardoor wordt sociale woningbouw meteen onmogelijk'', aldus de kersverse partijleider.

Jouw Haarlem gaat ook een iets andere partijstructuur krijgen dan de traditionelere politieke partijen. ,,Politieke partijen zijn verenigingen waar je lid van moet zijn om mee te praten, maar mensen zijn steeds minder geïnteresseerd in zulke commitments. Je kunt dan alleen meepraten als je contributie betaald en op de ledenvergadering komt. We hebben binnen de verenigingsvorm een mogelijkheid kunnen vinden om iedereen welkom te heten bij onze bijeenkomsten. Je kunt dan meepraten en je hebt adviesrecht''. Moussa Aynan werkt momenteel nog aan zijn kandidatenlijst, waar hij ten minste vijf capabele kandidaten op wil zetten.