• Politie

Motorrijder moet rijbewijs inleveren in Haarlem

HAARLEM Een 26-jarige man uit IJmuiden is donderdag rond 6.00 staande gehouden op de Delftlaan in Haarlem omdat hij met zijn motor de maximum snelheid ruim heeft overschreden. Het rijbewijs van de motorrijder is hierop ingevorderd.

De politie ontving al eerder een tip dat er 's ochtend een snelle motorrijder zou rijden op de Delftlaan in Haarlem. Toen de agenten met een videoauto op pad gingen werden zij ingehaald door de motorrijder. Bij de meting reed de man op de Delftlaan tweemaal de toegestane snelheid, daar 70 kilometer per uur. De man reed 152 kilometer per uur.

CURSUS Het rijbewijs van de man is ingevorderd en ook hebben de agenten de man aangemeld voor een EMG-cursus (Educatieve Maatregel Gedrag en Verkeer) bij het CBR. Dit is een verplichte cursus die kan worden opgelegd door het CBR. De EMG kan worden opgelegd aan bestuurders die de verkeersregels in ernstige mate overtreden. De cursus bestaat uit drie cursusdagen, verspreid over meerdere weken en moet door de deelnemer zelf betaald worden.