• Genieten van muziek vanaf het water.

    Eigen Foto

Mooie traditie aan het water

HAARLEM Met de derde editie van het SpaarneConcert kan er gezegd worden dat Haarlem er een nieuwe traditie bij heeft in de zomer. Zaterdag 7 juli kan men weer genieten van prachtige optredens, maar vooral ook van de fantastische sfeer op en rond het water. Uiteraard is het wel handig om voor dit festijn de beschikking over een boot te hebben, want het publiek kijkt toe vanaf het Spaarne.

Het eerste SpaarneConcert dateert al van 1998 en werd gehouden op een ponton-podium voor het Hodshonhuis. Na deze succesvolle eerste editie bleef het jaren stil, tot het idee in 2015 nieuw leven werd ingeblazen. De tweede editie viond echter pas 1 juli 2017 plaats. Maar met de derde editie van dit jaar lijkt het een vast evenement geworden. Met ook gelijk een vaste traditie. Haarlem en Lennaert Nijgh zijn voor altijd onlosmakelijk verbonden. Het SpaarneConcert laat jaarlijks de prachtige klanken van Nijgh weer over de wateren van zijn zo geliefde stad schalmen. Dit jaar is het de unieke Michael Prins die een muzikale ode brengt. Bekend van onder andere zijn hit 'Close to you', maar vooral geliefd om zijn rake teksten en ware, bijzondere stemgeluid. Lennaert Nijgh zoals je hem nooit eerder hoorde. Maar er staat nog veel meer op het programma. Vanaf 20.00 uur kan het publiek genieten van optredens van Frommerman, het Kennemer Jeugd Orkest en de Utrechtse Studentenband. Bezoekers van het avondprogramma betalen 25 euro per meter bootlengte. Plaatsen kunnen gereserveerd worden via de website.

Het is de eerste keer dit jaar dat er een ook een MiddagConcert is. Een concert door lokale en regionale jeugd die allemaal wel hun sporen al aan het verdienen zijn en nu weer een extra kans krijgen hun kunnen en kunsten te vertonen op dit prachtige podium. Er wordt bijvoorbeeld opgetreden door het Clavis Ensemble, David Breebaart en de finalist van de Kunstbende. Het MiddagConcert wordt muzikaal knallend afgesloten met New Harlem Deluxe. Het MiddagConcert vindt plaats van 16:00 tot 18:00 uur en is volledig gratis toegankelijk, ook met sloep.

Voor meer informatie en het bestellen van ligplaatsen: www.spaarneconcert.nl.