• Eigen Foto

Mindful wandelen door de duinen

BLOEMENDAAL Het IVN Zuid-Kennemerland organiseert voor zondag 26 mei een ontspannende wandeling door de Bloemendaalse duinen. De deelnemers gaan de zintuigen aanzetten en heerlijk genieten van de natuur.

Mindful wandelen klinkt wellicht wat vreemd in de oren, maar is in de praktijk een zeer rustgevende manier om de hectiek van alledag los te laten. Bij deze excursie gaat het dan ook niet alleen om het wandelen, maar vooral ook om het beleven van de omgeving en het aanwezig zijn in het hier en nu. Geholpen door aanwijzingen en kleine opdrachten van de natuurgidsen, ervaren de deelnemers de rijkdom der natuur: de weidsheid of de beslotenheid van de verschillende landschappen, de zachtheid van mos, het geklop van een specht in de verte. De activiteit loopt door een gevarieerd gebied met duinen, bos, zandvlakte en water. Ervaring met mindfulness is niet nodig. Goede loopschoenen worden aangeraden.

Dit is een excursie in het Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Vooraf aanmelden is gewenst. Deelname is gratis. De groep verzamelt om 20.30 uur bij duiningang Bleek en Berg (Bergweg 60, Bloemendaal). De excursie zal ongeveer 1,5 uur duren. Aanmelden en meer informatie via www.np-zuidkennemerland.nl of tel. 023-5411123.