• Paul Vreeker

Milieuplein elke laatste zondag van de maand open

HAARLEM Het Milieuplein in Haarlem is vanaf april iedere laatste zondag van de maand open. Zo kunnen Haarlemmers hun (grof) huishoudelijk afval eens per maand ook op zondag gescheiden aanleveren. Zondag 28 april is de allereerste zondag waarop het Milieuplein extra geopend is. Openingstijden op zondag zijn van 10.30 tot 16.30 uur. 

De dag na Koningsdag was een goed moment om te starten met de zondagsopening. Na Koningsdag hebben veel inwoners grofvuil, kleding of oude spullen over van de vrijmarkt. In plaats van dit thuis te bewaren en weg te gooien, kunnen zij de volgende dag op het Milieuplein terecht om het gescheiden in te leveren.

De wens voor een maandelijkse zondagsopening is een initiatief uit het coalitieakkoord van de gemeente Haarlem. De gemeente wil hiermee extra service bieden voor inwoners van Haarlem. In het weekend wordt veel gebruik gemaakt van het Milieuplein. Mensen hebben dan tijd om te klussen en op te ruimen en willen hun grof huishoudelijk afval kwijt. Door maandelijks op zondag extra open te zijn, kan de gemeente Haarlem voorzien in deze behoefte.

Het Milieuplein is ook elke dinsdag open tot 20.00 uur, zodat werkende inwoners hun afval ook één dag per week 's avonds kwijt kunnen. Het Milieuplein ligt aan de Ir. Lelyweg 51 in Haarlem. De reguliere openingstijden van het Milieuplein zijn van maandag tot en met zaterdag van 8.00 tot 15.30 uur en dinsdag van 8.00 tot 20.00 uur. Op deze zondagen is het Milieuplein dit jaar open van 10.30 tot 16.30 uur: 28 april, 26 mei, 30 juni,28 juli, 25 augustus, 29 september, 27 oktober, 24 november en 29 december.