Met de buren sparen voor een AED in je eigen omgeving

HAARLEM Je buren helpen is de gewoonste zaak van de wereld. Een pakketje aannemen, voor de huisdieren zorgen bij vakantie; veel mensen doen het zonder morren voor hun buren. Maar wat als iemand in de buurt in hartstilstand krijgt? In dat geval is een AED een onmisbaar apparaat. Door middel van het project BuurtAED kunnen buurtbewoners nu makkelijk zelf een AED bij elkaar sparen.

De BuurtAED is een initiatief van Philips en de Hartstichting. Door middel van crowdfunding, donaties van mensen die een lokaal project willen steunen, kunnen deelnemers zelf een AED bij elkaar sparen. Via deze website kan iedereen die dat wil zelf een actie starten. Doel is om in 30 dagen het benodigde bedrag bij elkaar te sparen, BuurtAED levert hiervoor onder meer tips en flyers. Als het geld onverhoopt niet bij elkaar wordt gezameld, krijgen donateurs hun geld teruggestort. 

ACTIES In Haarlem lopen er acties voor een apparaat aan het Elzenplein, de Professor Van der Scheerstraat, de Engelandlaan, de Haarlemmerstraat, de Prattenburg, de Rozenhagenstraat en de Des Présstraat. 

Wie zelf een actie wil beginnen, kan dat doen via de website van BuurtAED.nl. Daar is ook meer informatie over dit initiatief te vinden.