• Eigen Foto

Verliefd op de KoepelKathedraal

HAARLEM Op deze website komt iedere week een vrijwilliger van Klim naar het Licht aan het woord, het bijzondere project in de Koepelkathedraal aan de Leidsevaart. Klim naar het licht gaat nog door tot 30 september. Maak zelf de klim naar de top van de 60 meter hoge toren en ontmoet de vrijwilligers. Marco Delsing is één van de vrijwilligers, hij staat deze week in de spotlights.

"Als bezoeker was ik na drie stappen verliefd op de KoepelKathedraal", aldus Marco Delsing, vrijwilliger bij Klim naar het licht. Na zijn eigen bezoek aan de Klim hoefde hij geen twee keer na te denken alvorens hij zich aanmeldde als vrijwilliger voor dit evenement. "Ik wil graag bijdragen aan dit mooie initiatief en het behoud van de Kathedraal".

Marco is als Haarlemmer, sinds zeven jaar, onder de indruk van het gebouw. Er zitten hele bijzondere elementen in de route, waarbij hij nadruk legt op het moment dat men vanaf het ‘Korte Gewelf’ de koepel instapt. Zijn favoriete vrijwilligerspositie is dan ook in de koepel, waar hij het liefst een foto zou maken van de reactie van iedere bezoeker die binnenkomt. "Het is de verwondering die mij aanspreekt", vertelt hij. Ook als hij als runner langs al zijn collega’s gaat met koffie en een broodje blijft hij even hangen in de koepel, maar natuurlijk ook óp de toren!


Marco’s advies voor mensen die twijfelen om zich in te zetten? "Gewoon proberen, je merkt vanzelf of het iets voor je is". Enthousiast geworden van zijn verhaal? Meld je aan als vrijwilliger via vrijwilliger@klimnaarhetlicht.nl of bel 06-25215057.