• Eigen Foto

'Klaagvrije Maandag' zorgt voor een rijker leven

HAARLEM Klagen doen wij Nederlanders allemaal. Is het niet over het weer, de politiek, de NS, het werk of de buren, dan is het wel over anderen die klagen. Je wordt er soms doodmoe van. Van al die anderen die klagen. Dat vond de Haarlemse Sandra Brandt ook, tot ze doorkreeg dat ze met klagen over klagers exact hetzelfde deed. Ze vroeg zich af wat er zou gebeuren als ze niet meer zou klagen. Eén dag maar. Maandag. En ze nodigde anderen uit hetzelfde te doen. De klaagvrije maandag werd een hit op sociale media. Een interview met Giel Beelen maakte veel los, #klaagvrijemaandag werd trending topic op Twitter, en haar bereik op Facebook groeide tot 3 miljoen. Ongelooflijk veel mensen gingen, allemaal op hun eigen manier, met klaagvrije maandag aan de slag. Blijkbaar had ze een punt te pakken…

Om iedereen toegang tot een klaagvrij leven te geven en te ervaren hoeveel rijker het leven dan is, schreef ze het boek 'Klaagvrije Maandag'De zeven sleutels die ze in dit boek aanreikt, wijzen de weg daarnaartoe. Vanaf nu is een klaagvrije maandag, of beter nog: een klaagvrij leven, iedere dag binnen handbereik. Giel Beelen, die Sandra interviewde, zegt over het boek: "Sinds ik Sandra in 2015 in de uitzending had, werd ik me bewust van het geklaag om me heen maar ook zeker dat van mezelf. Dit boek geeft een alternatief. Wel jammer dat het zo snel wegleest".

Trainer, coach, auteur én Klaagvrij Expert Sandra Brandt is gaan zoeken naar alternatieven voor klagen en dat geeft een rijk leven: ze is pro-actiever, heeft een bijzonder waardevol netwerk en leerde leven in flow. Dat gunt ze iedereen; daarom deelt ze in dit boek vol overtuiging haar ervaringen en kennis. Na één klaagvrije maandag wil je nooit meer stoppen!