• Archief

Grappenmaker Bastiaan Geleijnse te gast in Dorpskerk

BLOEMENDAAL Columnist, tekstdichter en cabaretier Bastiaan Geleijnse is zondag 10 november vanaf 16.00 uur te gast bij Areopagus van predikant Ad van Nieuwpoort in de Bloemendaalse Dorpskerk. Bastiaan Geleijnse is vooral bekend als mede- schepper van de bekende eend en kanarie Fokke en Sukke op de dagelijkse achterpagina van NRC-Handelsblad.

In de afgelopen 25 jaar maakte Geleijnse samen met zijn dispuutgenoten John Reid en Jean-Marc van Tol meer dan 24.000 Fokke en Sukke cartoons. Cartoons die het gevoel van de 'nieuws-kijker' proberen te verwoorden en tegelijk ook een kritische spiegel willen zijn. Geleijnse is een grappenmaker, zoals hij het zelf benoemt. Het gesprek met deze Haarlemmer zal over Fokke en Sukke gaan, maar natuurlijk ook over de kracht van humor en wat hem zelf elke keer weer inspireert in zijn werk.

Geleijnse studeerde Nederlandse Taal- en Letterkunde aan de UvA en is een veelgevraagd trainer 'gestructureerd schrijven'. Daarnaast is hij ook tekstdichter, bekend van de voorstelling Songs on the Eve of Dismissal, die hij samen met Chris Abelen maakte. Aan de vleugel zit deze bijeenkomst Amos Osterhaus en om 17.00 uur is er een Meet&Greet met een glas. Het Areopagus is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt live uitgezonden door radiobloemendaal.nl. Voor meer informatie: www.kerkpleinbloemendaal.nl.

Over het Areopagus: Sinds 2013 heeft schrijver en predikant van de Bloemendaalse Dorpskerk Ad van Nieuwpoort (1966) elke maand een openbaar gesprek met iemand, die midden in het leven staat en een zekere mate van algemene bekendheid geniet. Een politicus, bestuurder of schrijver bijvoorbeeld. Areopagus is een gesprek over wat iemand beweegt, over zijn of haar achtergrond, over doelen en idealen en de praktijk van het leven in onze huidige maatschappij, in onze wereld. Van Nieuwpoort probeert ook juist het persoonlijke verhaal naar boven te krijgen over wat de gastspreker drijft en inspireert en waarom hij/zij doet wat hij/zij doet.

Areopagus vindt elke maand op een zondagmiddag om 16.00 uur in de Dorpskerk plaats. Het publiek participeert en na afloop is er een meet&greet met de gastspreker. Het is toegankelijk voor iedereen en wordt live uitgezonden door radiobloemendaal.nl.