• Eigen Foto

In Memoriam in het Muzenforum

BLOEMENDAAL Het Britse Brodsky Quartet treedt zondag 27 januari vanaf 11.00 uur op in het gemeentehuis van Bloemendaal (Bloemendaalseweg 158). De schoonheid van afscheid nemen komt tot uitdrukking in hun programma 'In Memoriam'.

Het Brodsky Quartet verzamelde vier stukken waarin afscheid en rouw centraal staan. Sjostakovitsj schreef zijn zevende strijkkwartet toen zijn vrouw Nina onverwacht overleed, Mendelssohn nam met zijn zesde strijkkwartet afscheid van zijn zuster, Beethoven betreurde in zijn 'Quartetto serioso' een onbeantwoorde liefde en de Japanse componiste Tanaka schreef speciaal voor het Brodsky Quartet een eerbetoon aan Beethoven.

Het Brodsky Quartet bestaat sinds 1972 en speelt vaak vernieuwende kamermuziek. De naamgever van het kwartet is de Russische violist Adolph Davidovich Brodsky (1851-1929). Het kwartet treedt in veel landen op en is bekend door opnamen van strijkkwartetten van onder anderen Beethoven, Tsjaikovski, Janácek, Zemlinsky, Bartók, Sjostakovitsj en Britten. De volgens NRC Handelsblad 'gerijpte benadering, gloedvolle klank en persoonlijke interpretatie' maken het spel van dit strijkkwartet tot een onvergetelijke ervaring. Het kwartet heeft meer dan vijftig cd's gemaakt. Hun vakmanschap en energie op het podium leverden hen al veel prijzen op. In 2017 verzorgde het kwartet het hoofdprogramma van het Prinsengrachtconcert.

Kaarten zijn voor 20 euro te bestellen via www.muzenforum.nl. Kaarten zijn ook te koop bij het Primera postkantoor in Overveen en boekhandel Papyrium in Bloemendaal. Resterende kaarten zijn aan de deur te koop.