• Eigen Foto

Wethouder Meijs draait kantinedienst op Vrijwilligersdag

HAARLEM Marie-Thérèse Meijs, wethouder Zorg, Welzijn en Volksgezondheid, heeft zaterdag 7 december een kantinedienst gedraaid bij voetbalvereniging Geel Wit '20. Zij deed dit in het kader van de Nationale Vrijwilligersdag.

In Haarlem zijn er dagelijks duizenden vrijwilligers aan het werk bij verschillende organisaties als musea, zorginstellingen, buurthuizen en in het groen. Ook bij diverse bewoners- en buurtinitiatieven staan er regelmatig mensen klaar om elkaar een handje te helpen met een klusje in huis, een boodschap voor iemand te doen of elkaar gezelschap te houden.

Wethouder Meijs zette zich zaterdag zelf als vrijwilliger in bij voetbalvereniging Geel Wit '20. Ook bij deze Haarlemse voetbalclub komen elke week tientallen vrijwilligers in actie. Langs de velden, in de kantine, bij de jeugdtrainingen. Meijs nam zaterdagochtend een kantinedienst voor haar rekening.

In aanloop naar zaterdag 7 december gingen twee medewerkers van BUUV Haarlem en het Vrijwilligerscentrum Haarlem & omgeving bij een aantal organisaties langs met taart en een bedankkaart voor hun vrijwilligers.

Als klap op de vuurpijl werd zaterdag 7 december de Nationale Vrijwilligersdag groots gevierd met een feest bij Haarlem Sámen!, het informatiepunt van BUUV en VWC. De vrijwilligers uit Haarlem en omgeving werden in het zonnetje gezet onder het genot van een hapje, drankje, muziek en een cadeautje. Op deze manier hebben BUUV Haarlem, VWC en de gemeente Haarlem alle vrijwilligers in de stad bedankt voor hun vrijwillige inzet.