• Willem Brand
  • Willem Brand
  • Willem Brand

Vrolijke middag met de buren in Rozenprieel

HAARLEM In buurthuis De Tulp zong zaterdag 28 september het voor de gelegenheid opgerichte buurtkoor het door dirigent Marijke Pauw tot buurtlied gebombarbeerde ‘Living next door to Alice.’ Het publiek, warm gedraaid door de 15-jarige buurtartiest Levi Levino, greep zijn kans met het spotrefrein ‘Alice? Who the f..k is Alice’. Het was de apotheose van een vrolijke middag. Het moet gezegd, Haarlem Effect had samen met vier studenten van ‘Springlevende Wijk’ Burendag groots aangepakt.

Willem Brand

Bij tafeltennisvereniging TSTZ, een verborgen parel in de buurt, was het rond lunchtijd niet druk. Terwijl zijn vrouw Marjolein een potje speelde met Paul Oomen vertelde Jan Warmerdam over zijn straatje, de Jan Huijgenstraat. Jan (‘Zomers is er regelmatig een barbeknoei of walking dinner’) vindt het normaal dat als je nieuw bent, je ook even alle buren afloopt om kennis te maken.

De fotoexpositie ‘Hond en baasje’ in De Tulp werd ludiek geopend. Wethouder Floor Rudener telde af en bij 1 riep de hele zaal driemaal ‘Woef’. Buurtwerker Marieke Boon: "Veel mensen kennen elkaars hondennaam". De wethouder had nog een nieuwtje. De sloop van Koningstein begint in oktober.

Erna mocht men op een zeepkist in een minuut een idee uit de doeken doen of iets promoten. Josse Heijmen maakt ritjes voor de ZoezZoef en zoekt klanten en collega’s. Marijke Pauw brak een lans voor de buurtmaaltijd op vrijdag. Marijke: "Biologisch en gezond behalve de taart". Hanneke van Laar liet samen met Anke Brinkman de tweede buurtglossy zien. Maandag ligt-ie 1700 keer in de bus bij alle buurtgenoten, beloofde zij.

Paula Rietdijk wilde graag een gezellige vrouwenavond met kleding. Paula: "Als je iets inbrengt, wat schoon is, mag je iets anders meenemen". Ook de kinderwijkraad met Jamal, Linde en Daantje presenteerde zich en stoffeerder Jan van den Dam uit De Roos. Hij stoffeert gratis stoelen voor mensen met een kleine beurs. En toen kwam dus het buurtkoor met buurvrouw Alice.