• Sabine Blom van Assendelft, minister De Jonge, Lies Bonarius en Claartje Duynstee.

    ©judithcapponfotografie

Saar aan Huis krijgt bezoek van minister Hugo de Jonge

HAARLEM De minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Hugo de Jonge bracht afgelopen week een bezoek aan een cliënt van Saar aan Huis, mevrouw Lies Bonarius in Overveen.

De minister had een gezellig gesprek met mevrouw Bonarius (92). en Saar Claartje legde uit wat de meerwaarde is van een Saar aan Huis. Na dit bezoek is er nog met de minister nagesproken op het hoofdkantoor in Heemstede over het belang van aanvullende mantelzorg, wat eigenlijk voor iedereen toegankelijk zou moeten zijn.    

Volgens oprichter Sabine Blom zijn mantelzorgers cruciaal voor de zorg van vandaag en die van morgen. De vraag naar zorg neemt toe en dus ook de vraag naar mantelzorg. Zeker omdat we met elkaar steeds ouder worden. Mantelzorgers vervullen daarom een steeds belangrijkere rol. Velen doen dat met veel liefde en inzet. Ook bij mevrouw Bonarius die nog zelfstandig in een appartement woont. Haar dochters nemen als mantelzorgers veel taken waar. In aanvulling daarop krijgt zij twee keer per week betaalde mantelzorg. Zo gaat mevrouw Bonarius samen met haar Saar elke week wandelen in het park of doen ze een boodschap in de lokale supermarkt.