• Eigen Foto

Overleden kinderen herdacht op Wereldlichtjesdag in Oosterkerk

HAARLEM Zondag 8 december opent de Oosterkerk (Zomerkade 165) om 18.30 uur haar deuren voor Wereldlichtjesdag. Wereldwijd worden er die dag om 19.00 uur kaarsen aangestoken voor overleden kinderen, zodat er een lint van licht ontstaat. De lichtjes zijn een blijk van liefde en gemis, van trots en van tranen. Iedereen is van harte welkom.

Initiatiefneemster Ariënne Post heeft zelf ook een kindje verloren: "Ik ben zo blij dat we dit jaar financiële steun hebben ontvangen van gemeente Haarlem. We organiseren de herdenkingsbijeenkomst dit jaar voor de derde keer en telkens ontvangen we meer ouders. Het laat zien dat Haarlemmers hier behoefte aan hebben en dat wordt met deze gift erkend."

Iedereen die zich met een overleden kind verbonden voelt is welkom: vader of moeder, broer of zus, opa of oma, vriendin of buurvrouw. Het maakt niet uit hoe oud het kind was toen het overleed of hoe lang het geleden is. Ook kinderen die nooit geademd hebben, worden herdacht. De bijeenkomst wordt samen met de Oosterkerk en Stichting Nabestaandenzorg georganiseerd, ondersteund door Sir Jamian en Brokking&Bokslag Uitvaartbegeleiding. De muziek wordt verzorgd door Basic Matters.

De herdenkingsbijeenkomst start om 18.45 uur en eindigt om 19.30 uur. Na het welkomstwoord wordt het gedicht Wereldlichtjesdag van Floortje Agema voorgedragen. Om 19.00 uur ontsteken de aanwezigen samen de lichtjes en worden de namen van de overleden kinderen genoemd. Er kan nagepraat worden met koffie en thee. 

Kijk op www.wereldlichtjesdag.nl voor de andere locaties in Nederland waar Wereldlichtjesdag dit jaar plaatsvindt