• Eigen Foto

Nieuwe bus voor Dikke Maatjes binnen bereik

HAARLEM Een ritje naar een grote speeltuin of naar het zwembad leek er voorlopig niet meer in te zitten voor zo'n 150 kinderen van het Haarlemse kinderdagverblijf Dikke Maatjes nadat de bus op oudjaar was bekogeld met vuurwerk en uitbrandde. Gelukkig bracht een crowdfundingsactie uitkomst

Vandalen gooiden op oudejaarsavond vuurwerk in de bus die gebruikt werd voor het vervoer. Leuke uitstapjes naar onder andere grote speeltuinen, het Wed, het surfmeertje, bezoekerscentrum De Hoep en traditioneel in de zomer een keertje naar Duinrell en Sprookjeswonderland. Dit alles leek verleden tijd, want de bus is total loss en kan naar de sloop. Een crowdfundingsactie op gofundme.com bracht echter uitkomst, want binnen korte tijd werd 15.000 euro ingezameld, waarmee een nieuwe bus binnen handbereik is. Donaties zijn echter nog steeds van harte welkom, want met het extra geld kunnen de nodige aanpassingen aan de bus gedaan worden. Doneren kan HIER.

Dikke Maatjes is zeer content met alle donaties. Een nieuwe tweedehands bus is namelijk een forse investering voor Dikke Maatjes en niet 1-2-3 te realiseren. De crowdfunding is opgezet door ouders van kinderen op Dikke Maatjes, die de handen ineen hebben geslagen om Dikke Maatjes te helpen zo snel mogelijk een nieuwe bus te realiseren. 

Voor 15.000 Euro kan een tweedehands stadsbus worden gekocht. Hier komt dan nog bestickering en het plaatsen van gordels voor de kinderen bij. Veilig vervoer is essentieel en bij een stadsbus zitten de kinderen allemaal op gelijke hoogte waardoor Jaap de chauffeur goed zicht heeft op alle kinderen.