• Een quote van J54 en onderaan het logo van J54

    Johan Bonte

Nieuw duurzaam kledingmerk J54 voor mannen: eerlijk én betaalbaar!

13-08-2019, 20:06 | Lezersnieuws | Johan

Nieuw duurzaam kledingmerk voor mannen: eerlijk én betaalbaar!

Augustus 2019 – Sinds deze zomer is Nederland een fairtrade kledingmerk rijker. En wel een eerlijk kledingmerk dat zich op mannen richt, en dat is vrij uniek. Het doel van kledingmerk J54 is eerlijkheid en recht brengen in de kledingindustrie door duurzame kleding toegankelijk en betaalbaar te maken voor mannen.

Eerlijke én betaalbare mannenmode is lastig te krijgen

Er zijn in Nederland weinig eerlijke kledingmerken voor mannen. Waar de keuze voor vrouwen groter is, is er voor mannen weinig aanbod. Dat ondervond ondernemer Johan Bonte zelf jarenlang aan der lijve. “Ik ben zo’n negen jaar geleden begonnen met het herinrichten van mijn kledingkast door zoveel mogelijk eerlijke kleding te kopen. In mijn zoektocht naar eerlijke kleding was het telkens zoeken en was de kleding vrij prijzig.” Uiteindelijk besloot Johan zelf een kledingmerk op te zetten: “Door mijn eigen ervaringen gedreven, kwam ik op het idee om dan zelf in dat gat te springen. Ik wil eerlijke kleding toegankelijk maken voor mannen. De lancering was onlangs op een festival waar zo'n 6000 bezoekers waren en kennis maakten met het kledingmerk. Hier kwamen veel positieve en enthousiaste reacties op en werd de kleding goed verkocht.

J54 - Eerlijke kleding kan betaalbaar zijn

Met zijn merk J54, een directe verwijzing naar een eeuwenoude quote over landarbeiders die schreeuwen om eerlijk loon, wil Johan moderne kleding aanbieden voor met name mannen tussen 20 en 50 jaar. Met als doel om een ander geluid te laten horen in de kledingindustrie: het geluid van eerlijkheid en recht doen. “Arbeiders in lage loon-landen schreeuwen al jaren om een eerlijk loon en goede werkomstandigheden. Dat krijgen ze niet, omdat wij westerlingen liever kiezen voor een fast-fashion shirt met een lage prijs, dan een iets duurder shirt dat duurzaam is. Met deze mannenkleding wil ik luisteren naar dat schreeuwen, door zelf een antwoord voor mannen te bieden,” aldus Johan. Het logo van J54 heeft niet voor niets 3 katoenplantjes in zich, verwijzend naar de katoenvelden en katoenplukkers. Die duurzame kleding hoeft niet duur te zijn. Zo is een t-shirt van J54 al te koop voor € 24,95.

Ook enthousiast geworden? De nieuwe collectie is net uitgebracht. Bekijk de hele collectie op www.j54.nl en draag ook bij aan een eerlijkere kledingindustrie. Volg J54 op Instagram j54_kleding of Facebook j54kleding.