• Eigen Foto

Maatjes Speeddate: Maatjes, buddies en makkers gezocht

HAARLEM In het kader van de Week tegen Eenzaamheid 2019 houdt VWC Haarlem & omgeving dinsdag 8 oktober tussen 17.00 en 19.00 uur een Maatjes Speeddate bij Haarlem Sámen! (Gedempte Oude Gracht 20), waar Maatjes, buddies en makkers elkaar makkelijk kunnen vinden.

In Haarlem zijn heel veel mensen die graag iemands Maatje willen zijn waar er aan de andere kant ook heel veel mensen via verschillende organisaties juist op zoek zijn naar een Maatje. De speeddate is bedoeld om deze twee groepen aan elkaar te koppelen.

Er zijn best veel personen die een Maatje zoeken. Omdat ze bijvoorbeeld veel alleen zijn, niet mobiel zijn of omdat er iets anders speelt. Een Maatje fleurt iemands dag een beetje op, geeft zelfvertrouwen en haalt de ander uit zijn of haar isolement. Dat kan op veel verschillende manieren: samen wandelen, koffie drinken, de Nederlandse taal oefenen, voorlezen, boekhouden, boodschappen doen en nog veel meer. Een Maatje hoeft niet alles voor iemand op te lossen, het is vooral belangrijk dat je er bent voor elkaar.

De volgende organisaties hebben toegezegd aanwezig te zijn bij de speeddate om te helpen bij de bemiddeling tussen de Maatjes: GGZ Maatjes. Het Rode Kruis, Home-start Humanitas, Tandem mantelzorg, Dock Haarlem, SIG, BUUV Haarlem, Vitalis maatjes en de VoorleesExpress Haarlem.