• Eigen Foto

Kinderpostzegelactie in Noord-Hollands Provinciehuis

HAARLEM Kinderen van De Trapeze, een school voor speciaal basisonderwijs in Haarlem, verkopen dinsdag 1 oktober kinderpostzegels in het Provinciehuis van Noord-Holland.
 De provincie Noord-Holland geeft hiermee gehoor aan de oproep van de Stichting Kinderpostzegels om een groep kinderen een veilige omgeving te bieden voor de Kinderpostzegelactie.
 
Commissaris van de Koning Arthur van Dijk ontvangt de schoolkinderen.  Van Dijk: 'Uit eigen ervaring weet ik hoe belangrijk het is dat sommige kinderen extra hulp en ondersteuning op school nodig hebben om zich optimaal te kunnen ontwikkelen voor een betere toekomst". Na de ontvangst gaan de kinderen aan de slag om postzegels te verkopen aan de aanwezige gedeputeerden en medewerkers in het provinciehuis Paviljoen Welgelegen.
 
Meedoen met de kinderpostzegelactie en aan huis postzegels verkopen, lukt niet altijd voor alle basisschoolleerlingen. Daarom organiseert de Stichting Kinderpostzegels de mogelijkheid om schoolklassen op bezoek te laten gaan bij bedrijven en organisaties om daar kinderpostzegels te verkopen aan medewerkers. Jeroen den Tex van de Stichting Kinderpostzegels: "Wij zijn dankbaar dat de provincie Noord-Holland en haar medewerkers zich belangeloos inzetten om kinderen van een basisschool voor speciaal onderwijs de kans te bieden om mee te doen met de kinderpostzegelactie".

Elk jaar koppelt Kinderpostzegels een actueel maatschappelijk probleem aan de actie. Dit jaar is de kinderpostzegelactie gericht op de 8500 kinderen, die in Nederland in een daklozen- of vrouwenopvang wonen.