• Eigen Foto

Kinderkledingbank in nieuw jasje gestoken

HAARLEM De Protestantse Diaconie Haarlem heeft afgelopen weken hard gewerkt om de voormalige Kinderkledingbank in de Amsterdamstraat op te knappen en in een nieuw jasje te steken. De winkel wordt zaterdag 30 november officieel geopend onder de nieuwe naam: 'Kids Kleding Paradijs'. Een winkel toegankelijk voor iedereen. Want arm of rijk, iedereen heeft zo zijn eigen redenen om tweedehands kleding te kopen. Ook vanuit duurzaamheid ondersteunt de winkel de visie dat tweedehands producten goed genoeg kunnen zijn om een tweede leven te krijgen. Door kleding te brengen en te kopen in de winkel dragen mensen bij aan het recyclen van kleding.

Het Kids Kleding Paradijs zal gaan vallen onder een gelijknamige stichting. Zodra met de opbrengsten de kosten van de winkel zijn gedekt zal de winst bestemd worden voor sociaal-maatschappelijke projecten die in Haarlem worden georganiseerd voor kinderen en jongeren. 

Zaterdag 30 november wordt om 12.00 uur het lintje van de winkel doorgeknipt worden. Daarna start de verkoop van tweedehands kleding. Alle klanten krijgen deze dag bij hun aankoop een gratis schoudertas (op=op). Om 15.00 uur is er een borrel met hapjes en dranken voor alle bezoekers. De dag wordt afgesloten door Sinterklaas die rond 15.30 uur een bezoek brengt aan de winkel.