• Eigen Foto

Kinderen uit Haarlem-Oost maken eigen wijk schoon

HAARLEM Spaarnelanden, Speeltuin de Papegaai, Speeltuin de Kindervreugd, voetbalvereniging DSK, het Pannenkoeken Paradijs en DOCK Haarlem slaan woensdag 25 september de handen ineen om Haarlem Oost schoon te krijgen. Samen met meer dan vijftig kinderen maken ze van 14:00 tot 17:00 uur de wijk weer zoals hij bedoeld is: veilig en schoon. Iedereen die meedoet mag een heerlijke traktatie ophalen bij het Pannenkoeken Paradijs.

In het kader van World Cleanup Day – op zaterdag 21 september – zet DOCK een schoonmaakactie op waarbij kinderen vanaf 7 jaar in hun eigen wijk (Slachthuisbuurt, Amsterdamse buurt, Van Zeggelenbuurt en Parkwijk) zwerfvuil oprapen. Deze schoonmaakactie heeft als hoofddoel om de wijken mooier, veiliger en leefbaarder te maken. Daarnaast willen de instanties de jonge inwoners van Haarlem Oost bewust maken van het zwerfvuil in hun wijken en laten zien hoe het opruimen van zwerfvuil bijdraagt aan een mooie, veilige en schone wijk.
Verzamelen

Er wordt om 14:00 uur op vijf verschillende plekken in Haarlem Oost verzameld. Daar gaan de schoonmakers in groepjes van vijf uiteen onder leiding van een volwassene. Ieder groepje krijgt een schoonmaakgebied, alle kinderen krijgen een prikker en een vuilniszak. De vijf startpunten zijn:

* speeltuin de Papegaai, Anna Kaulbachstraat 14A
* voetbalvereniging DSK, Jac. van Looystraat 29 A
* speeltuin de Kindervreugd, Godfried van Bouillonstraat 70
* wijkcentrum Het Broederhuis, Nagtzaamplein 67
* Pannenkoeken Paradijs, Reinaldapad 10

Gedurende anderhalf uur zetten de groepjes alles op alles om de wijk schoon te maken. Daarna gaan zij terug naar de ophaalpunten waar de kinderen de vuilniszak per groep inleveren. In ruil daarvoor krijgen ze een bonnetje, waarmee ze op diezelfde dag bij het Pannenkoeken Paradijs een heerlijke gratis traktatie kunnen ophalen.