• Rechts naast jeugdpastor Peter van der Beek de heer Talal Shkeifah

    Jessica Danel (‘In The Picture’)
  • Jessica Danel (‘In The Picture’)

Kinderen tekenen voor de vrede

HAARLEM Een vredeskunstwerk reist door Haarlem. In februari staat de tafel met wereldbol in de Ontmoetingskerk. Kinderen van OBS De Piramide mochten er deze week hun eigen ronde vredescirkels op tekenen.

Eén van de initiatiefnemers van de kindermiddag is jeugdpastor Peter van der Beek: "Verschillende kerken en religieuze groeperingen hebben het vredesconvenant ondertekend. Hiermee geven ze aan dat zij zich zullen inzetten voor de Vrede. Om dit levend te maken hebben de kunstenaars Hans Bossmann en Talal Shkeifah speciaal hiervoor een kunstwerk gemaakt. De kinderen van de school zijn uitgenodigd om iets aan dit kunstwerk toe te voegen. Er is maar één regel: het mogen alleen rondjes zijn".

De jeugdpastor vond het mooi om te merken dat de kinderen in een gesprek met hem en Talal goed oppakten dat vrede eigenlijk veel breder is dan niet vechten. Bij vrede hoort ook dat je eten leert delen, elkaar opzoekt en aanvult. "Een mooie uitspraak van een kind was: eigenlijk zijn we allemaal broers en zussen".