• Eigen Foto

Inleveren van kerstbomen kan woensdag

HAARLEM Net als voorgaande jaren organiseren de gemeente Haarlem en Spaarnelanden de kerstbomenactie. Woensdag 8 en 15 januari - tussen 12.30 en 16.00 uur - kunnen kinderen tot en met 15 jaar op diverse locaties in Haarlem oude kerstbomen brengen. Het doel van deze actie is zoveel mogelijk voorkomen dat afgedankte kerstbomen rondslingeren in de stad. Dat zorgt voor rommel, trekt ander zwerfvuil aan en is brandgevaarlijk.

Per ingeleverde boom krijgen de kinderen 40 cent en een lootje waarmee ze kans maken op de Superprijs van 500 euro. Deze hoofdprijs is bestemd voor een activiteit met de hele klas, bijvoorbeeld een excursie, of voor een goed doel. Naast de hoofdprijs zijn er ook cadeaubonnen te winnen. De uitslag van de loting is terug te vinden op de website van Spaarnelanden.

Kinderen vanaf 16 jaar en volwassenen kunnen ook oude kerstbomen inleveren. Zij doen echter niet mee aan de actie. Alle inzamellocaties van de actie zijn te vinden op www.spaarnelanden.nl/kerstbomenactie. Ook op het Milieuplein kunnen bewoners hun kerstboom inleveren (deze locatie doet niet mee met de actie). De trekking van de winnende loten en de Superprijs is dinsdag 21 januari. De uitslag is die dag vanaf 13.00 uur te vinden op www.spaarnelanden.nl. De winnaar dient zich vóór dinsdag 28 januari te melden via communicatie@spaarnelanden.nl onder vermelding van naam, adres, telefoonnummer, naam van de school en groep. Woensdag 5 februari om 10.00 uur reikt Merijn Snoek, wethouder van Openbare Ruimte en Groen, in de Gravenzaal van het Haarlemse stadhuis de prijs uit aan de winnende klas.