• Eigen Foto

Bloemendaler Niek van Trigt tot ridder benoemd

UTRECHT/BLOEMENDAAL Burgemeester Elbert Roest heeft donderdag 22 augustus in de Werkspoor Kathedraal in Utrecht namens de amalesit Bloemendaler Niek van Trigt gedecoreerd tot Ridder in de Orde van Oranje. Daar was Van Trigt aanwezig bij de viering van het 50-jarig bestaan van de Stichting Veteraan Autobussen. Van Trigt is voorzitter van deze club.

Van Trigt was in zijn werkzame leven onder meer de bedenker van de slogan 'Van A naar B' op het ministerie van Verkeer en Waterstaat en de stuwende kracht achter de introductie van de A-liner. Ook is hij directeur bij Connexxion geweest.

Als vrijwilliger heeft Van Trigt veel gedaan. Hij was onder meer plaatsvervangend voorzitter van VNO-NCW, afdeling Zuid-Kennemerland, lid van het algemeen bestuur van de Kamer van Koophandel en initiatiefnemer van het internationale Waterborne Transport Committee, een wereldwijde organisatie van openbaar vervoerbedrijven.

En dus al twintig jaar lid van de Stichting Veteraan Autobussen, dat zich hard maakt voor het mobiele erfgoed van openbaar vervoerbussen.

Niek van Trigt kreeg een daverend en zeer verdiend applaus van de ruim tweehonderd congresgangers.