• Eigen Foto

Liefdesbrieven in Haarlemmerhouttheater

HAARLEM Project Fors speelt vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 oktober de voorstelling 'Liefdesbrieven'. Dit toneelstuk van de Amerikaanse schrijver A.R. Gurney werd genomineerd voor de Pulitzerprijs.

'Liefdesbrieven' behoort inmiddels tot de Amerikaanse toneelklassiekers. Al dertig jaar lang spelen verschillende Hollywoodsterren samen 'Love Letters'. Mia Farrow en Brian Dennehy, Diana Rigg en Martin Sheen, Rita Wilson en Tom Hanks, alle grote acteurs hebben ergens in hun carrière dit ontroerende en soms ook komische liefdesverhaal gespeeld. In Nederland werd 'Liefdesbrieven' door Anne-Wil Blankers en Paul van Vliet jarenlang in verschillende theaters opgevoerd. In de versie van Project Fors zullen de twee Haarlemse acteurs Liesbeth Veltman en Jos Ahlers de hoofdrollen voor hun rekening nemen, onder regie van theatermaker Marcel Kragt.

Het stuk vertelt het verhaal van een man en een vrouw die voor elkaar voorbestemd lijken. Het lot bepaalt echter anders en Andrew en Melissa worden nooit een koppel. Wel blijven ze elkaar hun hele leven lang brieven schrijven: liefdesbrieven. In deze brieven worden de verlangens, dromen en teleurstellingen besproken die ze in het echte leven niet met elkaar kunnen delen. Hiermee houden zij toch hun liefde in stand, een liefde die alleen op papier kan bestaan.

'Liefdesbrieven' is een intieme voorstelling die speelt in de bovenzaal van het Haarlemmerhout Theater; er is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. De voorstelling is te zien op vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 oktober, aanvang 20:30 uur. Kaarten à € 15,50 (inclusief consumptie) zijn te reserveren via: www.projectfors.nl. Bijzonder detail is dat er in het decor Haarlemse liefdesbrieven en geschiedenissen zijn verwerkt die het publiek na afloop van de voorstelling kan bekijken.