Lezing over de opgraving van Grote Markt 16

HAARLEM In het Archeologisch Museum Haarlem, Grote Markt 18K, wordt maandag 22 januari vanaf 20.00 uur een lezing gegeven over de opgravingen die plaats hebben gevonden aan de Grote Markt 16. De lezing start om 20.00 uur en de entree is gratis.

In het Archeologisch Museum Haarlem Achter het kleinste pandje aan de Grote Markt 16 is in 1990 en 1991 bij archeologische opgravingen een schat aan informatie en vondsten aan het licht gekomen. Tijdens de lezing 'Goud aan de Grote Markt' spreken Theo Nieuwenhuizen en Gert Kats over het archeologisch onderzoek op deze locatie. Zij zijn beiden lid van de Archeologische Werkgroep Haarlem en destijds betrokken bij het onderzoek. De opgraving is het onderwerp van de huidige tentoonstelling Schat in het hart van de stad die te zien is in het Archeologisch Museum Haarlem. Tijdens de lezing komt het onderzoek en de vondsten uitgebreid aan bod: hoe verliep de opgraving en wat kan er gezegd worden over de verschillende perioden van bouw en gebruik van het pandje? Wat is er allemaal in de beerputten gevonden en wat vertelt dit over de bewoners en gebruikers van deze plek, die vanaf de 13e eeuw bebouwd is geweest. Uiteraard is het ook mogelijk om de tentoonstelling te bezoeken.

Aanmelden voor de lezing kan via mvddries@haarlem.nl De tentoonstelling Schat in het hart van de stad is nog tot en met 20 mei 2018 te zien. Deze lezing is de

eerste lezing in een reeks lezingen rondom de tentoonstelling.