• Wethouder Meijs bij de lancering van Reina's hartenbier.

    Saskia Koning

Lancering van Reina's hartenbier

HAARLEM In het kader van Wereld Alzeimerdag werd vrijdag 21 september het 'Reina's hartenbier' gelanceerd in Odensehuis Haarlem, een inloophuis voor mensen met beginnende dementie. Daarnaast werd er ook nog een speciale bonbon gepresenteerd.

Het bier en de bonbon zijn tot stand gekomen vanuit een samenwerking tussen Kennemerhart en Zorggroep Reinalda. De lancering van de lekkernijen was verbonden aan het thema 'De smaak van vroeger', dat in de aanloop naar Wereld Alzheimerdag onderwerp is van diverse activiteiten op de dag en ontmoetingscentra van Kennemerhart en Zorggroep Reinalda.

Tegelijkertijd met de officiële lancering in het Odensehuis op Wereld Alzheimerdag, werden de biertjes en bonbons op alle dag- en ontmoetingscentra van Kennemerhart en Reinalda gedistribueerd en waren deelnemers en hun mantelzorgers op alle locaties welkom om het bier en de bonbons te komen proeven. Zowel het bier als de bonbons gingen er bij de meeste mensen prima in. Extra leuk vonden ze dat het ook nog eens om een plaatselijke lekkernij gaat, want het bier is vervaardigd door brouwerij Jopen en de bonbons zijn vervaardigd door Chocolaterie Pierre.


Kennemerhart en Zorggroep Reinalda werken al samen in het kader van Odensehuis Haarlem. De lancering van het biertje op 21 september vond dan ook hier plaats. Odensehuis Haarlem is een inloophuis voor mensen met (beginnende) dementie en opende half april de deuren. Odensehuis Haarlem is elke maandag en woensdag tussen 10 uur en 16.30 uur open voor belangstellenden. Iedereen is dan welkom voor koffie, thee, een praatje lezen, tuinieren of om bezig te zijn in het creatief atelier. Odensehuis Haarlem is gevestigd in Da Vinci, centrum voor ontmoeting, Leonardo Da Vinciplein 73 in Haarlem. Meer informatie is te vinden op www.odensehuishaarlem.nl.